Afkoeling met de mobiele airco's van Whirlpool

27 mei 2019

Daar is de zon!

Herinner je je de emmers zweet nog die je vorige zomer hebt geproduceerd? En al de slapeloze nachten? Niet opnieuw! Wees voorbereid op de hogere temperaturen en investeer tijdig in een mobiele airco.

Anker

[]

Hoe werkt een airco?

Airco’s produceren niet op magische wijze koude lucht, maar koelen warme lucht af. Hoe? Een airconditioner zuigt de warme lucht via een ventilator uit de ruimte. De warme lucht wordt afgekoeld met behulp van koelvloeistof, waarna de afgekoelde lucht terug de ruimte wordt ingeblazen. De koelvloeistof wordt ten slotte naar buiten afgevoerd.

Mobiele airco’s werken dus altijd met een afvoerslang naar buiten. Daar moet je dus wel rekening mee houden. Dat kan via een raam of een deur, of zelfs een gat in de muur.

Zorg er wel voor dat je de opening zoveel mogelijk afsluit om te voorkomen dat er warme buitenlucht de kamer in komt. De airco’s hieronder zijn geschikt om één ruimte van 20 tot 30 m² af te koelen, hou dus zeker de deur van de ruimte gesloten om een optimale werking te garanderen.

Whirlpool airco
Anker

[]

Anker

[]

Neem hem overal met je mee

Mobiele airco’s zijn superhandig. Door hun compacte formaat, lichte gewicht en handige wieltjes kan je ze eenvoudig verplaatsen. Zo hou je overdag de woonkamer lekker fris en verplaats je ’s avonds het toestel naar de slaapkamer om er zeker van te zijn dat je slaapt als een roosje.

Whirlpool airco
Anker

[]

Slaap kindje slaap

Ze zullen je slaap in ieder geval niet verstoren. De mobiele airco’s van Whirlpool hebben een stille modus, waardoor ze tot 70 % minder lawaai maken dan in de gewone modus. Dit kan door de ventilator en de verdamper trager te laten draaien. Je hebt ’s nachts dus nergens last van, niet van de warmte, noch van lawaai.

Anker

[]

Altijd de ideale temperatuur

De temperatuursensor detecteert de omgevingstemperatuur en zorgt daarna voor de ideale temperatuur. Of je geef de temperatuur gewoon zelf in via de knoppen op het toestel, natuurlijk. Geen zin om telkens recht te staan als je het te warm of te koud hebt? Hoeft niet! Je kan de airconditioner gewoon vanuit je luie zetel bedienen met de afstandsbediening of via de app. Of maak gebruik van de handige timer om jouw ideale temperatuur in te stellen.

Zie je er tegenop om het toestel na de zomer naar de zolder te verhuizen? Niet nodig! Ook in de winter komt je mobiele airconditioner goed van pas. Sommige toestellen hebben namelijk ook een verwarmingsfunctie. Zo heb je het aangenaam fris in de zomer en lekker warm in de winter. En je hoeft maar één toestel te kopen, handig!

Whirlpool airco
Anker

[]

Lief voor het milieu

Mobiele airco’s verbruiken veel energie. Gelukkig is dat bij de recentere toestellen al heel wat verbeterd en proberen de fabrikanten het energieverbruik zoveel mogelijk te beperken. Al deze airco’s hebben energieklasse A, wat betekent dat ze best wel energiezuinig zijn. Ook wordt er gebruikgemaakt van een nieuw, milieuvriendelijk gas waardoor de airco’s minder CO2 uitstoten en ze dus lief zijn voor het milieu.

Anker

[]

Hatsjoe!

Last van allergieën? De HEPA-filter verwijdert alle schadelijke stofjes uit de lucht. Het resultaat? Schone, zuivere lucht. Ook beter voor wie geen last heeft van allergieën, natuurlijk! Ontdek alles over HEPA-filters.

Anker

[]

Door hun minimalistische, stijlvolle design passen de mobiele airco’s van Whirlpool in elk interieur.

Anker

[]